Werken bij COA

Harold Krijnen:

Het is de zingeving van het werk. Over een uur wil jij hier net zo graag werken als ik.

COA scoort 7,9 in medewerkersonderzoek

Een tekort aan vrijwilligers kennen ze niet, bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ze krijgen zo’n vierhonderd open sollicitaties per week. Allemaal leuke, frisse, hoogopgeleide mensen die vrijwillig aan de slag willen. Ondanks de hoge werkdruk en de druk van de politiek. Bovendien kun je geconfronteerd worden met agressie. En je toekomst? Die is onzeker. Toch scoorde het COA een 7,9 in het InternetSpiegel-medewerkersonderzoek 2015, tegenover een 7 als benchmark. Hoe doen ze dat, en hoe is het om te werken bij COA?

COA, Beste Werkgeversmagazine 2015

COA, Beste Werkgeversmagazine 2015

Krimp en groei van de organisatie zijn bij het COA business as usual. Komen er veel asielzoekers? Dan zijn er veel banen. Is er een lage instroom? Dan verdwijnen er veel werkplekken.  Kortom, er zijn veel factoren aanwezig om het er juist níet naar je zin te hebben als werknemer.

Werken bij het COA: tevreden werknemers

Hoe komt het dan dat ze gemiddeld een 7,9 kregen op ‘algemene tevredenheid’ in het medewerkersonderzoek van 2015? Voor het Beste Werkgevers Magazine 2015 interviewden wij Gerard Bakker, voorzitter van het bestuur, en Harold Krijnen, hoofd HRM. Een gesprek over het belang van voorbeeldgedrag, grenzen opzoeken en talenten benutten.

Reageer