Werken bij de Raad van State

Pieter-Bas Beekman, hoofd communicatie van de Raad van State:

Als je snel veel geld wilt verdienen, moet je niet bij ons komen werken.

Werken bij de Raad van State: trots op de mooie uitsprakenfabriek

“Tegen nieuwe medewerkers zeg ik weleens: ‘Kijk maar goed rond, een mooiere werkplek zul je nooit meer krijgen’.” Pieter-Bas Beekman, hoofd communicatie van de Raad van State, kijkt trots door de moderne, open ruimte. Hij is niet de enige. Uit het Beste Werkgeversonderzoek blijkt dat veel medewerkers deze trots delen. Trots op het historische pand in Den Haag én het werken bij de Raad van State.” 

Durf niet te denken dat er bij de Raad van State niet hard wordt gewerkt. Beekman: “We zijn niet zomaar een stelletje ambtenaren. Als je snel veel geld wilt verdienen, moet je niet bij ons komen werken, maar wel als je waarde hecht aan een prettige werksfeer gecombineerd met werk op hoog niveau. Je werkt hier voor de hoogste algemene bestuursrechter van het land en voor de wetgevingsadviseur voor regering en parlement. Daar mag je best trots op zijn.”

Dat betekent niet dat de medewerkers lui achteroverleunen in het luxe pluche. “Hier wordt keihard gewerkt, ik noem het niet voor niets weleens een ‘uitsprakenfabriek’. Medewerkers hebben te maken met keiharde targets, we doen hier 14.000 uitspraken per jaar.”

Bij de Raad van State wordt bij alles gestreefd naar een tien. Alle medewerkers zijn doordrongen van die hoge standaarden. “Dat brengt soms mee dat het maar gewoon wordt gevonden wat er zich afspeelt binnen deze muren. Terwijl ik vind dat we op alle niveaus vrij uitzonderlijk presteren.”

Goed werkgeverschap

Uit het Beste Werkgeversonderzoek blijkt dat de Raad van State goed scoort op werkplezier en werkgeverschap. Maar er zijn ook verbeterpunten. Verder lezen? Meer geheimen over goed werkgeverschap kunt u lezen in het online te bestellen Beste Werkgevers Magazine.

Reageer