Werken aan inzetbaarheid

Inzetbaar zijn is belangrijk. Voor elke medewerker individueel en voor de organisatie als geheel. Op deze pagina leest u wat u, als medewerker, kunt doen om uw inzetbaarheid te vergroten. We gaan ook in op de mogelijkheden voor leidinggevenden om medewerkers hierbij te helpen. En welke rol is er weggelegd voor het management? Hoe creëert u een inzetbaarheidscultuur en inzetbaarheidsbeleid? Op deze pagina vind u inzetbaarheidsprofielen, tips en adviezen.

Hoe inzetbaar ben jij?

Bekijk het inzetbaarheidsprofiel dat bij jou past en lees de bijbehorende tips en adviezen. Dit is de eerste stap om te werken aan jouw inzetbaarheid!

Inzetbaarheid: tips voor leidinggevenden

Zijn jouw medewerkers bezig met hun inzetbaarheid? Zijn zij in staat om in te spelen op de veranderingen die op hen afkomen? Realiseren zij zich hoe snel alle technologische ontwikkelingen gaan en welke invloed dat wellicht op hun functie heeft? En, wat is jouw rol als leidinggevende in dit proces? 

Lees verder

Inzetbaarheid: tips voor management en organisatie

Hoe staat het met de inzetbaarheid van de mensen in jouw organisatie? Zijn jouw medewerkers bezig met hun inzetbaarheid, niet alleen in hun huidige functie, maar ook breder in de organisatie, in de toekomst en op de arbeidsmarkt? Is er een gevoel van urgentie, noodzaak als het om inzetbaarheid gaat? Alleen al het feit dat…

Lees verder

De tips en adviezen zijn ontwikkeld door Leeuwendaal, in opdracht van InternetSpiegel. Niets van deze teksten mag, noch geheel noch gedeeltelijk, worden overgenomen en/of vermenigvuldigd zonder expliciete toestemming van InternetSpiegel.

Meet inzetbaarheid met de inzetbaarheidsscan

Deze tips & adviezen horen bij de Inzetbaarheidsscan van InternetSpiegel. Overheidsorganisaties kunnen de scan inzetten om zicht te krijgen op hoe het ervoor staat in hun organisatie. Bovendien helpt de scan direct om medewerkers te stimuleren werk te maken van hun inzetbaarheid. De tips voor medewerkers zijn op maat gemaakt op basis van de uitslag van de inzetbaarheidsscan.

Meer weten over de inzetbaarheidsscan?

De inzetbaarheidsscan is een compact onderzoek om de inzetbaarheid van medewerkers te meten. Het geeft inzicht in alle factoren die van invloed zijn op de mobiliteit. Met de scan kun je de inzetbaarheid over een langere tijd monitoren en zie je waar bijsturing van het beleid nodig is. Meer weten? Vul onderstaand contactformulier in en we nemen contact met je op.

Heeft u interesse of een vraag?

Neem contact op met Lea Mazor: lea.mazor@ictu.nl. Of laat via dit formulier je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Lea Mazor
Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

> InternetSpiegel

InternetSpiegel is een programma van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in uitvoering bij Stichting ICTU.

ictu_logo_cmyk_

> Over

InternetSpiegel doet onderzoek naar verschillende thema’s die met werken bij de overheid te maken hebben, zoals inzetbaarheid, leiderschap en teamontwikkeling. Met de uitkomsten ondersteunen we overheidsorganisaties met deze thema's.

> Contact

ICTU. InternetSpiegel
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag
internetspiegel@ictu.nl

> Nieuwsbrief