Inzetbaarheid: tips voor management & organisatie

Werken aan inzetbaarheid

Je bezoekt deze pagina omdat jouw organisatie onlangs heeft meegedaan aan het medewerkersonderzoek van InternetSpiegel. Of omdat je gewoon benieuwd bent naar de manieren om inzetbaarheid bij jouw medewerkers te stimuleren.

Want het werk dat jouw organisatie doet verandert mogelijk continu: bestaande taken veranderen of verdwijnen, nieuwe komen er voor in de plaats. Dit betekent dat je medewerkers breed inzetbaar en mobiel moeten kunnen zijn. Daarmee creëer je een wendbare organisatie die niet alleen de opgaven van vandaag, maar ook die van morgen aankan.

Tips voor stimuleren van inzetbaarheid

Als bestuurder van jouw organisatie heb jij een belangrijke rol in het stimuleren van de inzetbaarheid van medewerkers binnen jouw organisatie. Wat kun jij, als eindverantwoordelijke, doen om te zorgen voor meer inzetbaarheid binnen jouw organisatie? Wat komt er kijken bij het realiseren van een inzetbaarheidscultuur met bijbehorend beleid? Jij hebt de eindregie in handen en de middelen om vanuit jouw rol voor het verschil te zorgen. Lees hieronder meer over drie belangrijke succesfactoren.

1. Bezig zijn met inzetbaarheid is vanzelfsprekend

Met deze tips zorg je ervoor dat medewerkers 'als vanzelfsprekend' bezig zijn met hun inzetbaarheid. 

2. Zorg voor een goed werkende interne arbeidsmarkt

Een goed werkende interne arbeidsmarkt is 'logisch'. Hoe zit dat in jouw organisatie?

3. Faciliteer, stimuleer en ondersteun managers

Op welke manier ben jij met inzetbaarheid bezig? Weten jouw medewerkers wat je op dat vlak doet?

Heb je interesse of een vraag?

Neem contact op met Lea Mazor: lea.mazor@ictu.nl.  Of laat je gegevens achter, dan nemen we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Lea Mazor
Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

> InternetSpiegel

InternetSpiegel is een programma van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in uitvoering bij Stichting ICTU.

ictu_logo_cmyk_

> Over

InternetSpiegel doet onderzoek naar verschillende thema’s die met werken bij de overheid te maken hebben, zoals inzetbaarheid, leiderschap en teamontwikkeling. Met de uitkomsten ondersteunen we overheidsorganisaties met deze thema's.

> Contact

ICTU. InternetSpiegel
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag
internetspiegel@ictu.nl

> Nieuwsbrief