Inzetbaarheid: tips voor leidinggevenden

Werken aan inzetbaarheid

Je bezoekt deze pagina omdat jouw organisatie onlangs heeft meegedaan aan het medewerkersonderzoek van InternetSpiegel. Of je bent benieuwd naar hoe jij, als leidinggevende, inzetbaarheid bij jouw medewerkers kunt stimuleren. Omdat je bijvoorbeeld wilt werken aan een toekomstbestendige organisatie. Of omdat je er heilig van overtuigd bent dat het goed is als mensen werk vinden waarin hun talenten en passies optimaal tot hun recht komen.

Waarom werk maken van inzetbaarheid?

Misschien vraag je je nog af waarom het eigenlijk zinvol is om hiermee bezig te zijn. Er zijn immers korte termijn tegenargumenten denkbaar. Medewerkers willen bijvoorbeeld vrij voor scholing en congresbezoek, goede mensen vertrekken, nieuwe mensen moeten worden ingewerkt, en jij moet maar zien hoe je jouw doelen haalt.

Daar staat tegenover: beweging geeft energie, nieuwe inzichten, betere werkprocessen en voorkomt vastgeroeste medewerkers. De omgeving verandert en je wilt toch niet dat jouw medewerkers ineens met lege handen staan, met een verouderd cv op de arbeidsmarkt komen en geen kant meer op kunnen. Of dat jullie als organisatie niet meer opgewassen zijn tegen de eisen van de maatschappij.

Tips: faciliteren én ondersteunen

Hoe groter jouw betrokkenheid, en hoe meer je doet aan ondersteuning, hoe groter de kans dat medewerkers aan hun inzetbaarheid werken. Kortom, jouw bijdrage maakt het verschil.

Hieronder bieden we je een aantal tips om je ondersteunende en faciliterende rol invulling te geven. Om je kans op succes zo groot mogelijk te maken adviseren wij je een keuze uit de tips te maken. Beperk je tot twee of drie acties en zorg dat je die realiseert.

Bekijk hier onze tips over het ondersteunen van inzetbaarheid

Bekijk hier onze tips over het faciliteren van inzetbaarheid

Heb je vragen over onze inzetbaarheidsscan?

Neem contact op met Lea Mazor: lea.mazor@ictu.nl. Of laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Lea Mazor
Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

> InternetSpiegel

InternetSpiegel is een programma van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in uitvoering bij Stichting ICTU.

ictu_logo_cmyk_

> Over

InternetSpiegel doet onderzoek naar verschillende thema’s die met werken bij de overheid te maken hebben, zoals inzetbaarheid, leiderschap en teamontwikkeling. Met de uitkomsten ondersteunen we overheidsorganisaties met deze thema's.

> Contact

ICTU. InternetSpiegel
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag
internetspiegel@ictu.nl

> Nieuwsbrief