teamfoto InternetSpiegel

Programma-manager InternetSpiegel Lucien Vermeer

Ik werk 10 jaar bij InternetSpiegel en het medewerkersonderzoek heeft geen moment stilgestaan. Het leek me goed om alle ontwikkelingen op een rij te zetten.

In beeld: de doorontwikkeling van ons medewerkersonderzoek

Voor ruim 500 organisaties in de publieke sector is het medewerkersonderzoek van InternetSpiegel hét meetinstrument om feedback van medewerkers te verzamelen. Dat doen we sinds 2013 samen met Effectory. Ons doel? Goed werkgeverschap stimuleren. Om dat optimaal te kunnen doen, is ons medewerkersonderzoek continu in ontwikkeling. Want alleen dan kunnen we meegaan met de veranderende behoeftes van de organisaties die er gebruik van maken. Met de innovatietijdlijn laten we je graag zien hoe we ons medewerkersonderzoek steeds blijven vernieuwen. 

Op de innovatietijdlijn (pdf) vind je alle vernieuwingen van ons medewerkersonderzoek. Van 2013 tot nu. Programma-manager van InternetSpiegel Lucien Vermeer: “Ik werk nu ruim tien jaar bij InternetSpiegel en in al die tijd heeft het medewerkersonderzoek geen moment stilgestaan. Het leek me goed om alle veranderingen en ontwikkelingen eens op een rij te zetten. Niet alleen omdat ik graag alle mogelijkheden van ons medewerkersonderzoek laat zien, ook omdat ik hiermee het belang van verandering wil onderstrepen. Wij helpen (publieke) organisaties tenslotte met hun veranderende behoeften en de uitdagingen van de toekomst.” In dit artikel lichten we een aantal van de belangrijkste innovaties van het InternetSpiegel-medewerkersonderzoek uit.

Geïntroduceerd in juni 2013: de Persoonlijke Rapportage

Omdat we de resultaten van ons medewerkersonderzoek niet alleen op managementniveau maar ook in andere lagen van de organisatie wilden delen, hebben we de Persoonlijke Rapportage ontwikkeld. Deze rapportage geeft uw medewerkers inzicht in de eigen resultaten. Handig, want zo krijgt iedereen de informatie, tools én de verantwoordelijkheid om met de resultaten van het onderzoek aan de slag te gaan.

Ook geboren in 2013: de Respons App

Met de Respons App kunnen leidinggevenden de respons van het medewerkersonderzoek altijd en overal volgen. Op de computer, smartphone of tablet.

2014: High Performance Teams

Op basis van wetenschappelijk onderzoek formuleerden wij zes ingrediënten voor High Performance Teams (teambevlogenheid, zelfmanagement, doelgerichte samenwerking, taakgerichte samenwerking, stakeholdergerichte samenwerking en leiderschap). Deze ingrediënten vertaalden we in 2014 naar zes stellingen die in uw medewerkersonderzoek kunnen worden opgenomen. Zo kunt u achterhalen hoe de teams binnen uw organisatie presteren.

2015: snel tot de kern komen met Compacte Modules

Elk medewerkersonderzoek bestaat uit een of meerdere modules (een module is een set vragen over een bepaald thema). Een compacte module is een verkorte versie van een volledige module, met de belangrijkste verklarende vragen.

Najaar 2015: Mijn Resultaten & Tips voor medewerkers

Het is de interactieve opvolger van de persoonlijke rapportages: Mijn Resultaten. Hiermee krijgen medewerkers niet alleen inzicht in hun eigen resultaten, ze kunnen de resultaten ook vergelijken met die van het team of de organisatie. En daarnaast krijgen ze praktische tips waarmee ze direct aan de slag kunnen.

2016: de Inzetbaarheidsscan

Met de Inzetbaarheidsscan brengen we de interne en externe inzetbaarheid van jouw medewerkers in kaart.

Meer informatie?

Wil je meer weten over (de innovaties van) het medewerkersonderzoek van InternetSpiegel?

Reageer