combinatiebanen

Stapelbanen, stapeljobs, combinatiebanen: hoe je het ook noemt, het combineren van banen is populair. Op dit moment combineert 7% van de Nederlanders twee of meer banen, en het aantal blijft groeien. Wij onderzochten de populariteit van dit nieuwe arbeidsmarktfenomeen.

Combinatiebanen in de publieke sector: de effecten, voordelen en nadelen

Vorige week schreven we al dat het aantal mensen met meerdere banen gestaag groeit. In Nederland combineert 7% van de mensen (600.000) twee of meer banen (CBS, 2017). In de publieke sector heeft een vergelijkbaar deel meerdere banen. Wij gingen op zoek naar de effecten, voordelen en nadelen van combinatiebanen. 

Daarbij maakten we een onderscheid tussen de twee motieven om banen te combineren (extrinsieke en intrinsieke motieven). En we keken naar de verschillende typen combinaties:

  1. Het hebben van meerdere banen bij één overheidswerkgever;
  2. Het hebben van meerdere overheidswerkgevers;
  3. Het combineren van een baan bij een overheidswerkgever met één of meerdere banen in het bedrijfsleven;
  4. Het combineren van een overheidsbaan in loondienst met een baan als zzp’er.

Meer banen = meer bevlogenheid, betrokkenheid en inzetbaarheid?

Wat zijn de effecten van combinatiebanen? Uit onderzoek blijkt dat het combineren van banen samenhangt met een lagere betrokkenheid en een hogere gepercipieerde externe inzetbaarheid.

Tegelijkertijd laat onderzoek zien dat het combineren van banen geen eenduidig arbeidsmarktverschijnsel is en dat het van belang is om aandacht te hebben voor de verschillende combinatievormen en motivaties, en de ervaren voordelen en nadelen.

De voordelen van banen combineren

Meer dan de helft van de respondenten (58,1%) gaf aan door het combineren van banen meer te kunnen doen wat hij/zij leuk vindt.  Daarnaast worden persoonlijke groei (41,8%) en ‘meer doen wat ik goed kan’ (45,6%) vaak genoemd. Slechts 5,7% gaf aan geen directe voordelen te ervaren.

Dit zijn de nadelen van banen combineren

Uiteraard hebben we de respondenten ook gevraagd welke nadelen zij ervaren. Opvallend: het grootste gedeelte (30,4%) gaf aan geen directe nadelen te ervaren. Daarnaast geeft 28,1% aan weinig vrije tijd te hebben en 23,7% ervaart werkdruk en hectiek. Het combineren van banen blijkt bij sommigen ook invloed te hebben op de privésfeer: een klein percentage (4,1%) geeft aan thuis vaker problemen te hebben.

Meer weten over het combineren van banen?

InternetSpiegel bracht de inzichten in kaart die er tot op heden zijn over het combineren van banen in de publieke sector. Download ons rapport met cijfers, motieven, effecten én vragen die gesteld moeten worden.

Foto door Bram Naus, via Unsplash. 

Reageer