BW event 4 oktober

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) werd naast winnaar van de categorie ‘overig’ ook de overall winnaar en krijgt de titel Beste Werkgever Openbaar Bestuur & Veiligheid.

Beste Werkgevers Event special: Openbaar Bestuur & Veiligheid

Dinsdag 4 oktober maakten wij, in samenwerking met Effectory, tijdens het Beste Werkgevers Event in Theater Amsterdam de winnaars bekend van de branche Openbaar Bestuur & Veiligheid. Het was een inspirerende bijeenkomst met 100 CEO’s, HR-directeuren en arbeidsmarktprofessionals binnen de overheid. Na een presentatie over de wendbaarheid van organisaties en een interactieve sessie over werkdrukbeleving, was het tijd om de winnaar per categorie bekend te maken. Later op de dag werd de overall winnaar (de Beste Werkgever Openbaar Bestuur & Veiligheid)  bekendgemaakt. In dit artikel: een korte impressie van het event en, natuurlijk, tips van de winnaars. Hoe word je een Beste Werkgever? 

Bouwstenen voor een wendbare organisatie

We openen de bijeenkomst met het welkom heten van alle genomineerden en genodigden. En we beginnen met een vraagstuk dat momenteel bij iedere organisatie speelt: hoe maak je van een organisatie een wendbare organisatie? Met duurzaam en flexibel inzetbare medewerkers, zodat de organisatie klaar is voor de toekomst? Jurgen Visser, adviseur en projectleider bij InternetSpiegel, noemt de drie bouwstenen om mensen breed inzetbaar en de organisatie toekomstbestendig te maken.

De eerste bouwsteen: de medewerker
Jurgen: “Zorg ervoor dat medewerkers zich bewust zijn van hun eigen verantwoordelijkheid op het gebied van inzetbaarheid. Het is belangrijk om urgentiebesef te creëren, om mensen te laten beseffen dat inzetbaarheid ook belangrijk is voor hén, niet alleen voor de organisatie. Probeer de groep  mensen met een lage inzetbaarheid in kleine stappen te bewegen naar meer inzetbaarheid. Bijvoorbeeld door hen tijdelijk ander werk te geven, of eens te laten meekijken op een andere afdeling.”

De tweede bouwsteen: de leidinggevende
“De leidinggevende gaat de dialoog aan met medewerkers. Medewerkers kunnen het namelijk niet allemaal zelf. De leidinggevende faciliteert, maar ondersteunt vooral. Aan de ene kant gaat het om faciliteren, maar dat is niet voldoende. Concrete ondersteuning is nodig, om mensen in beweging te krijgen.”

Tenslotte speelt de organisatie een belangrijke rol
“Hierbij gaat het om de cultuur en het beleid dat er is. Spreekt het management zich uit voor het belang van inzetbaarheid en mobiliteit? En ondersteunen ze dit ook met het beschikbaar stellen van middelen en instrumenten? Het is belangrijk om in al deze drie dingen tegelijkertijd te investeren. Als je bijvoorbeeld zorgt voor een goede ondersteunende rol van de leidinggevenden, maar de interne arbeidsmarkt werkt niet goed in de organisatie, dan zal de mobiliteit niet op gang komen.”

Interactieve sessie: werkdrukbeleving

Jiske Gunkel en Daphne van Deursen , trainers van Effectory, bespreken werkdruk en werkdrukbeleving aan de hand van een model van Maslach & Schaufeli. Na een uitleg over de werkdruk-indicatoren (hoeveelheid werk, controle, werksfeer, mate van rechtvaardigheid, waarden en waardering), volgen er stellingen. Bij iedere stelling gaan de mensen die het er niet mee eens zijn staan, en de mensen die het er wel mee eens zijn blijven zitten. Zo kwam onder andere de stelling ‘werkdruk is de schuld van anderen, ik heb hier geen invloed op’ aan bod. Het zorgt voor een interessant gesprek over werkdruk. Zoals bij ieder onderwerp verschillen de meningen maar één ding is zeker: werkdruk leeft in iedere organisatie.

De winnaars

Vervolgens is het tijd om de winnaars per categorie bekend te maken.

Gemeente Schijndel winnaar van categorie ‘kleine gemeenten’
Van de categorie kleine gemeenten (gemeenten met minder dan 100.000 inwoners) mag de gemeente Schijndel zich de winnaar noemen. “Bij de gemeente Schijndel werken voelt als deel uitmaken van een familie”, vertelt gemeentesecretaris Frank van Geffen in het magazine. Op nummer twee staat de Gemeente Zuidhorn en de derde plaats is voor de Gemeente Zeist.”

Alphen aan den Rijn winnaar ‘grote gemeenten’
Ze namen het zich twee jaar geleden al voor: in 2016 zouden zij als winnaars op het podium staan. En dat is gelukt. De gemeente Alphen aan den Rijn wint in categorie ‘grote gemeenten’. Gemeentesecretaris Pieter Jeroense vertelt in het magazine hoe zij dit voor elkaar hebben gekregen: “Het is heel simpel: wij geven aandacht aan de dingen die goed gaan.” Alphen aan den Rijn laat de gemeente Almere (twee) en de gemeente Dordrecht (drie) achter zich.

Waterschappen: Brabantse Delta wint!
Bij Waterschap Brabantse Delta ging in 2014 het roer radicaal om. En niet zonder resultaat. De nieuwe manier van werken heeft geleid tot een Beste Werkgevers Score van 7,42, waarmee ze de winnaar zijn van de categorie waterschappen. Op twee staat Waterschap De Dommel en op drie: Waterschap Zuiderzeeland.

Ministeries: Hoera voor VWS
Binnen de categorie ‘ministeries’ sleept het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport de eerste prijs binnen. ‘Gezond en wel’ is de missie van VWS. Niet alleen voor Nederland, maar ook voor de eigen medewerkers. Beleidsdirecteuren Marije Beens en Léon Wever vertellen in het magazine hoe blij ze zijn met de titel Beste Werkgever binnen ‘ministeries’. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken haalt de twee plaats en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de derde.

Overig: Samenwerkingsverband SNN
Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) is naast winnaar van de categorie ‘overig’ ook de overall winnaar en krijgt de titel Beste Werkgever Openbaar Bestuur & Veiligheid. Met goede resultaten over de hele linie, terwijl ze pas voor de eerste keer meededen. De tweede plaats van de categorie ‘overig’ is voor Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de derde voor de RDW.

Wat maakt dat het SNN de overall winnaar is geworden? In het Beste Werkgevers Magazine 2016, special Openbaar bestuur & Veiligheid, lichten we drie aspecten uit. U kunt het magazine online bekijken.

cover BW magazine OBV 2016Vraag het Magazine Openbaar Bestuur & Veiligheid aan

Ontvangt u het magazine Beste Werkgevers Openbaar Bestuur & Veiligheid , editie 2016, graag per post? Vraag het gratis magazine aan

Reageer