tentoonstelling ’50 jaar vernieuwing binnen de rijksdienst’

Met interviews van Hans Wiegel, Herman Tjeenk Willink, Wolter Lemstra, Wim Kuijken en Lex van den Ham.

Bekijk de digitale tentoonstelling ’50 jaar vernieuwing binnen de rijksdienst’

Als onderdeel van ICTU is het programma InternetSpiegel continu bezig met verandering. Ons doel? Het verbeteren van de (digitale) overheid. De overheid heeft een lange geschiedenis van organisatieveranderingen. Onze collega’s van  Kennisbank Openbaar Bestuur hebben al deze vernieuwingen in de vorm van een digitale tentoonstelling in kaart gebracht. Dit mooie initiatief willen we graag met jou delen. 

De tentoonstelling ‘Werken aan een moderne overheid – 50 jaar vernieuwing rijksdienst’ is samengesteld door curator en oud-SG Roel Bekker. Het bevat onder andere interviews met Hans Wiegel, Herman Tjeenk Willink, Wolter Lemstra, Wim Kuijken en Lex van den Ham, waarin zij terugblikken op de vele verandertrajecten binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Minister Plasterk sprak speciaal voor de opening van de tentoonstelling, op 8 mei, een videoboodschap in.

De tentoonstelling bevat naast veel historische data, informatie en beelden ook een introductie en een helicopterview van Roel Bekker en een reflectie van Martijn van der Steen, adjunct-directeur van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur en bijzonder hoogleraar bij de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Reeks tentoonstellingen moderne overheid

‘Werken aan een moderne overheid; 50 jaar verbetering rijksdienst’ is de eerste in een reeks van ‘tentoonstellingen’ die BZK organiseert over belangwekkende thema’s voor haar ministerie.

Over de tentoonstelling en Kennisbank Openbaar Bestuur

Deze tentoonstelling maakt onderdeel uit van de Kennisbank Openbaar Bestuur. De kennisbank is de vindplaats van kennis, informatie en data die het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op het gebied van het openbaar bestuur produceert en gebruikt.

Reageer