banen combineren

Stapelbanen, stapeljobs, combinatiebanen: hoe je het ook noemt, het combineren van banen is populair. Op dit moment combineert 7% van de Nederlanders twee of meer banen, en het aantal blijft groeien. Wij onderzochten de populariteit van dit nieuwe arbeidsmarktfenomeen.

Waarom is het combineren van banen zo populair?

Het is een groeiend arbeidsmarktfenomeen: verschillende  banen combineren. In Nederland combineert 7% (600.000 mensen) twee of meer banen (CBS, 2017). Dat is relatief veel: alleen in Scandinavische landen wordt vaker gecombineerd (SER, De vele kanten van banen combineren). Het aantal mensen met combinatiebanen (ook wel stapelbanen of stapeljobs genoemd) groeit gestaag. Ook in de publieke sector. In dit artikel zoeken we uit hoe dat zit. Waarom is het combineren van banen zo populair? 

Waarom kiezen steeds meer mensen voor combinatiebanen?

De Nederlandse arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler. Dat is onder andere te zien aan de toename van het aantal mensen dat meerdere banen combineert. Het aantal mensen met meerdere banen in Nederland bedraagt circa 600.000 (7%, CBS, 2017).

Combinatiebanen in de publieke sector

InternetSpiegel bracht in kaart hoe dat zit in de publieke sector. Ook daar heeft een vergelijkbaar deel van de medewerkers meerdere banen.

Meer weten over het combineren van banen?

InternetSpiegel bracht de inzichten in kaart die er tot op heden zijn over het combineren van banen in de publieke sector. Download ons rapport met cijfers, motieven, effecten én vragen die gesteld moeten worden.

Waarom banen combineren? Er zijn 2 typen motieven:

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de motieven van mensen om meerdere banen te combineren. We onderscheiden twee typen motieven:

  • het combineren uit noodzaak, omdat men het geld nodig heeft (extrinsieke motivator);
  • en het combineren vanwege de afwisseling (intrinsieke motivator).

De meeste mensen binnen de publieke sector die meerdere banen combineren, doen dat in de combinatievorm loondienst en zelfstandig ondernemerschap. Als belangrijkste reden voor deze combinatie wordt vooral de afwisseling genoemd (39 procent). Op twee staat ‘mezelf kunnen ontwikkelen’ en op drie staat een financiële afweging: geld verdienen voor iets extra’s. Ook bij mensen met meerdere overheidswerkgevers worden meer intrinsieke motieven gegeven. Daarnaast zien we bij mensen die een baan bij de overheid combineren met een baan in het bedrijfsleven meer extrinsieke motieven.

Effecten, voordelen en nadelen

Ben je benieuwd naar de effecten, voordelen en nadelen van het combineren van banen? Lees dan volgende week ons tweede artikel over combinatiebanen. Of download het volledige rapport ‘Het combineren van banen in de publieke sector’.

Reageer