Artikelen

Verbeter de werkcultuur: stimuleer zowel het gevoel van sociale veiligheid als de prestatiegerichtheid in de organisatie

Door Redactie Internetspiegel | mrt 8, 2022

Als medewerkers zich niet sociaal veilig voelen op de werkvloer, kan dit nare gevolgen hebben. Sla de kranten er maar op na voor recente voorbeelden. Flitspanel peilde in hoeverre de publieke sector een werkcultuur biedt waarin iedereen zich sociaal veilig voelt. De algemene conclusie? Op persoonlijk vlak lijkt het goed te zitten, maar op organisatieniveau is er nog een slag te slaan.

Lees verder

Zo haal je ook in de toekomst het beste uit je mensen

Door Redactie Internetspiegel | feb 3, 2022

Nu de AOW-leeftijd stijgt, moeten medewerkers steeds langer doorwerken. Het is dus zaak dat zij nu én in de toekomst optimaal inzetbaar zijn. Maar hoe doe je dat, duurzaam het beste uit je mensen halen? Flitspanel onderzocht de stand van zaken binnen de publieke sector. Daar blijkt nog best wat winst te behalen. Ook blijkt:…

Lees verder
Werken voor waterschappen

Resultaten sectoraal medewerkersonderzoek waterschappen

Door Redactie Internetspiegel | jan 18, 2022

In dit rapport presenteren wij de resultaten van het sectoraal medewerkersonderzoek 2021 in de sector waterschappen. Wat zijn de belangrijkste conclusies en aanbevelingen?

Lees verder

Terugblik op webinar ‘Innovatie Barometer Overheid 2021: Lessen voor een goed innovatieklimaat’

Door Redactie Internetspiegel | nov 8, 2021

Terugblik op het webinar over de Innovatie Barometer Overheid 2021, de stand van de innovatieontwikkelingen binnen het openbaar bestuur én de lessen voor de toekomst.

Lees verder
Exit

Leer van vertrekkende medewerkers met de nieuwe Exitmonitor

Door Redactie Internetspiegel | nov 2, 2021

Met het medewerkersonderzoek van InternetSpiegel blijf je in contact met medewerkers tijdens alle fases van de employee journey. De employee journey breng je nu nog vollediger in beeld met een nieuwe vragenlijst: de Exitmonitor. Ontdek hoe je met de Exitmonitor kunt leren van de feedback van vertrekkende medewerkers.

Lees verder

Ziekteverzuim in coronatijd: heb aandacht voor bevlogen en autonome collega’s

Door Redactie Internetspiegel | dec 1, 2020

Waar de ziekteverzuimcijfers in maart van dit jaar nog een forse ‘coronapiek’ vertoonden, nam het aantal verzuimmeldingen in april en mei juist opvallend af, schreef ArboNed in juni 2020. In oktober 2020 lijkt het tij echter gekeerd en signaleert de Arbo Unie een explosieve toename van het ziekteverzuim. Onderzoek dat wij bij ICTU-programma InternetSpiegel deden, laat zien welke factoren van invloed zijn op het aantal ziekmeldingen.

Lees verder

Vernieuwingen InternetSpiegel medewerkersonderzoek met Effectory als partner

Door Redactie Internetspiegel | sep 17, 2020

Effectory is als sterke winnaar uit de bus gekomen bij de Europese aanbesteding voor de uitvoering van het InternetSpiegel medewerkersonderzoek. Effectory won vanwege de beste prijs-kwaliteitverhouding. Effectory was de afgelopen jaren al onze onderzoekspartner en zal dat de komende jaren wederom zijn. Meer over deze uitslag, over de vernieuwingen van het InternetSpiegel aanbod en wat je kunt doen om hiermee direct aan de slag te gaan lees je hier. 

Lees verder

“Flexibel meten wordt de norm”

Door Redactie Internetspiegel | apr 25, 2020

2019 was voor het medewerkersonderzoek van InternetSpiegel een succesvol jaar. We noteerden het hoogste aantal deelnemers ooit (130), kregen een mooi rapportcijfer voor de klanttevredenheid (9,1) en we zetten flink in op de ontwikkeling van het medewerkersonderzoek. Deelnemers maakten kennis met vernieuwde inhoud, flexibel onderzoek en een gemoderniseerd design. Een vraaggesprek met Yme Dijkstra, consultant bij onze exploitant Effectory, over de successen van het afgelopen jaar.

Lees verder

Coronacrisis vraagt helderheid en persoonlijke aandacht van leidinggevenden

Door Redactie Internetspiegel | apr 21, 2020

Wat is de invloed van de coronacrisis op de productiviteit van overheidsorganisaties en hun medewerkers op dit moment? In het Flitsonderzoek staat deze vraag centraal. Daarnaast hebben we aandacht voor de vraag wat medewerkers nodig hebben om hun werk goed te kunnen blijven uitvoeren en wat de coronamaatregelen doen met de werkdruk.

Lees verder