Artikelen

Innovatie Barometer Overheid 2021: Lessen voor een goed innovatieklimaat – webinar op 16 december

Door Redactie Internetspiegel | nov 8, 2021

Wil je meer weten over de Innovatie Barometer Overheid 2021, de stand van de innovatieontwikkelingen binnen het openbaar bestuur én de lessen voor de toekomst? Meld je dan aan voor het webinar ‘Innovatie Barometer Overheid 2021: Lessen voor een goed innovatieklimaat’ op donderdag 16 december 2021.

Lees verder
Exit

Leer van vertrekkende medewerkers met de nieuwe Exitmonitor

Door Redactie Internetspiegel | nov 2, 2021

Met het medewerkersonderzoek van InternetSpiegel blijf je in contact met medewerkers tijdens alle fases van de employee journey. De employee journey breng je nu nog vollediger in beeld met een nieuwe vragenlijst: de Exitmonitor. Ontdek hoe je met de Exitmonitor kunt leren van de feedback van vertrekkende medewerkers.

Lees verder

Ziekteverzuim in coronatijd: heb aandacht voor bevlogen en autonome collega’s

Door Redactie Internetspiegel | dec 1, 2020

Waar de ziekteverzuimcijfers in maart van dit jaar nog een forse ‘coronapiek’ vertoonden, nam het aantal verzuimmeldingen in april en mei juist opvallend af, schreef ArboNed in juni 2020. In oktober 2020 lijkt het tij echter gekeerd en signaleert de Arbo Unie een explosieve toename van het ziekteverzuim. Onderzoek dat wij bij ICTU-programma InternetSpiegel deden, laat zien welke factoren van invloed zijn op het aantal ziekmeldingen.

Lees verder

Vernieuwingen InternetSpiegel medewerkersonderzoek met Effectory als partner

Door Redactie Internetspiegel | sep 17, 2020

Effectory is als sterke winnaar uit de bus gekomen bij de Europese aanbesteding voor de uitvoering van het InternetSpiegel medewerkersonderzoek. Effectory won vanwege de beste prijs-kwaliteitverhouding. Effectory was de afgelopen jaren al onze onderzoekspartner en zal dat de komende jaren wederom zijn. Meer over deze uitslag, over de vernieuwingen van het InternetSpiegel aanbod en wat je kunt doen om hiermee direct aan de slag te gaan lees je hier. 

Lees verder

“Flexibel meten wordt de norm”

Door Redactie Internetspiegel | apr 25, 2020

2019 was voor het medewerkersonderzoek van InternetSpiegel een succesvol jaar. We noteerden het hoogste aantal deelnemers ooit (130), kregen een mooi rapportcijfer voor de klanttevredenheid (9,1) en we zetten flink in op de ontwikkeling van het medewerkersonderzoek. Deelnemers maakten kennis met vernieuwde inhoud, flexibel onderzoek en een gemoderniseerd design. Een vraaggesprek met Yme Dijkstra, consultant bij onze exploitant Effectory, over de successen van het afgelopen jaar.

Lees verder

Coronacrisis vraagt helderheid en persoonlijke aandacht van leidinggevenden

Door Redactie Internetspiegel | apr 21, 2020

Wat is de invloed van de coronacrisis op de productiviteit van overheidsorganisaties en hun medewerkers op dit moment? In het Flitsonderzoek staat deze vraag centraal. Daarnaast hebben we aandacht voor de vraag wat medewerkers nodig hebben om hun werk goed te kunnen blijven uitvoeren en wat de coronamaatregelen doen met de werkdruk.

Lees verder

Onderzoek naar design voor online vragenlijsten: dit zijn de resultaten

Door Redactie Internetspiegel | sep 30, 2019

Heb je wel eens een vragenlijst ingevuld op een mobiele telefoon? Meestal resulteert dat in een hoop frustratie en kramp in de vingers. De meeste online vragenlijsten zijn niet heel mobile-friendly. InternetSpiegel en Effectory deden via Flitspanel onderzoek naar visueel design voor online (mixed device) vragenlijsten. Wat werkt en wat niet? De resultaten lees je in dit artikel,…

Lees verder

Werken aan inzetbaarheid: vijf pijlers voor een goede start

Door Redactie Internetspiegel | jul 11, 2019

Sta jij in jouw organisatie nog aan het begin van het ontwikkelen van inzetbaarheidsbeleid en weet je niet waar te starten? Maak dan eerst een goede diagnose van de uitgangssituatie. Vijf pijlers kunnen daarin aandacht krijgen. 1. Waarom is inzetbaarheid van medewerkers in jouw organisatie belangrijk?  Is er een visie? In welke mate voelt het…

Lees verder

Zes bouwstenen voor het versterken van inzetbaarheid

Door Redactie Internetspiegel | jun 24, 2019

Hoe bereik je binnen de organisatie een cultuur waarin werken aan inzetbaarheid normaal is? Welke beleidsaspecten dragen bij aan het inzetbaarheidsgedrag van medewerkers? We interviewden HR-professionals en leidinggevenden van organisaties die al goed op weg zijn. Uit deze praktijkverhalen ontdekten we patronen en daaruit trokken we lessen. Het resultaat: zes bouwstenen voor het creëren van…

Lees verder